Rețete

Vinete cu roşii şi caşcaval la cuptor


Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • 6 roşii
  • 200 g caşcaval
  • 4 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc verde sau uscat
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Se taie vinetele rondele (fără să se cureţe de coajă), se condimentează cu usturoiul pisat, sare, piper şi cu busuioc verde tocat sau uscat şi se lasă cinci minute. Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşază rondelele de vinete suprapuse (ca în imagine). Roşiile se spală şi se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun peste vinete. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate vasul, se îndepărtează folia, se pune caşcavalul ras şi se mai lasă la cuptor 10 minute. Se servesc calde, alături de un pahar de vin roşu.

Pofta Buna!